Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Placki z cebulą


22.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 5 łyżek  mąki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną cebulę posiekaj, sparz wrzątkiem, odcedź.
  2. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, jajkami, śmietaną i niewielką ilością wody przygotuj ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Połącz z cebulą i natką pietruszki. Przypraw do smaku solą.
  3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron. Podawaj z sosem grzybowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE