Dzisiaj jest: Piątek, 19.10.2018 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Placki z jabłkami


29.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąki
  • 1 szklanka  kefiru
  • 1/2 szklanki  wody gazowanej
  • 3 sztuki jajka
  • 3 sztuki duże kwaśne jabłka
  • sok z cytryny
  • sól
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 2 łyżki  cukru pudru + do posypania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Białka oddziel od żółtek.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj kefir, wodę, a później sól i makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do masy żółtkowej, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
  4. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
  5. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nabieraj porcje ciasta, smaż z obu stron.
  6. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE