Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Placki z kapusty


08.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała główka białej kapusty
  • 1 łyżka  kaszy manny
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  mąki
  • 3 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Usuń zewnętrzne liście kapusty, pozostałe drobno poszatkuj, zalej wrzątkiem i parz przez kilka minut, a następnie odcedź.
  2. Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle.
  3. Cebulę i kapustę zmiksuj, połącz z kaszą manną i podgrzewaj przez 5 minut.
  4. Do ostudzonej masy dodaj jajka, mąkę, koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  5. Na rozgrzanym oleju smaż niewielkie placki, aż z obu stron się zrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE