Dzisiaj jest: Czwartek, 20.09.2018 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Placki z kapusty


08.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała główka białej kapusty
  • 1 łyżka  kaszy manny
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  mąki
  • 3 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Usuń zewnętrzne liście kapusty, pozostałe drobno poszatkuj, zalej wrzątkiem i parz przez kilka minut, a następnie odcedź.
  2. Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle.
  3. Cebulę i kapustę zmiksuj, połącz z kaszą manną i podgrzewaj przez 5 minut.
  4. Do ostudzonej masy dodaj jajka, mąkę, koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  5. Na rozgrzanym oleju smaż niewielkie placki, aż z obu stron się zrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE