Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki z kaszy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Placki z kaszy można przygotować również z kaszy gryczanej. Przed smażeniem można je oprószyć odrobiną bułki tartej.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kasza jęczmienna
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 łyżka  bułka tarta
  • 300 g  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
  • 250 g  śmietana
    12%
  • 1 opakowanie  ogórek kiszony
  • 4 łyżki  olej rzepakowy
  • 1/2 sztuki  cebula czerwona
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na 1 łyżce rozgrzanego oleju. Następnie dodaj pieczarki i smaż razem przez 6 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę, dopraw solą i natka pietruszki.
  2. Kaszę ugotuj do miękkości, wystudź. Do kaszy dodaj jajko, bułkę tartą oraz sól. Wymieszaj i uformuj kotleciki, spłaszcz je i usmaż na rozgrzanych 2 łyżkach oleju.
  3. Ogórki pokrój w plastry. Cebulę czerwoną pokrój w piórka i dodaj do ogórków. Skrop sałatkę łyżką oleju, wymieszaj i podawaj do placków.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE