Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki z kukurydzą i fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3/4 sztuki puszki kukurydzy
  • 2/3 szklanki  zielonej fasolki szparagowej
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 100 ml  mleka 0,5 %
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól
    Salsa
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 2 łyżki  natki pietruszki
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę odsącz z zalewy, przełóż do miski. Zieloną fasolkę wrzuć na 2 minuty do wrzącej wody, odcedź, zahartuj lodowatą wodą i pokrój. Dodaj do kukurydzy razem z jajkami, mąką, proszkiem, mlekiem i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą, wymieszaj i odstaw na kilka minut.
  2. Awokado pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, dodaj pokrojone pomidory, chili i natkę, wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej, smaż placuszki na złoty kolor. Podawaj z dodatkiem salsy z awokado.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE