Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Placki z kukurydzą i fasolą


03.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3/4 sztuki puszki kukurydzy
  • 2/3 szklanki  zielonej fasolki szparagowej
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 100 ml  mleka 0,5 %
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól
    Salsa
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 2 łyżki  natki pietruszki
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę odsącz z zalewy, przełóż do miski. Zieloną fasolkę wrzuć na 2 minuty do wrzącej wody, odcedź, zahartuj lodowatą wodą i pokrój. Dodaj do kukurydzy razem z jajkami, mąką, proszkiem, mlekiem i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą, wymieszaj i odstaw na kilka minut.
  2. Awokado pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, dodaj pokrojone pomidory, chili i natkę, wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej, smaż placuszki na złoty kolor. Podawaj z dodatkiem salsy z awokado.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE