Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki ziemniaczane z opieńkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 sztuki cebule
  • 200 g  opieniek
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 sztuka pomidor
  • kiełki warzywne
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Cebule obierz i jedną zetrzyj na tarce, a drugą posiekaj.
  2. Do ziemniaków dodaj startą cebulę, jajko, sól, pieprz i mąkę, wymieszaj. Z powstałej masy smaż na rozgrzanym oleju placki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki zdejmuj na ręcznik papierowy.
  3. Opieńki oczyść, umyj i drobno pokrój. Podsmaż je razem z pozostałą posiekaną cebulą. Na placki połóż podsmażone opieńki i odrobinę śmietany. Podawaj z kiełkami i pokrojonym pomidorem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE