Dzisiaj jest: Niedziela, 20.05.2018 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Placki ziemniaczano-marchewkowe


24.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 40 dag  marchewki
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki jajka
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki, cebulę i marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Wbij jajka, wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Na rozgrzanym tłuszczu smaż z obu stron niewielkie placki. Podawaj gorące, ze śmietaną lub jogurtem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE