Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Placuszki cukiniowe


22.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Placuszki cukiniowe najlepiej podawać z pieczywem lub ulubioną sałatką.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka  cukinia
  • 1 sztuka  jajka
  • 3 łyżki  ser
    starty
  • 5 łyżek  bułka tarta
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 4 łyżki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj i razem ze skórką zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż startą cukinię do durszlaka, lekko oprósz solą i odstaw na godzinę. Po tym czasie odciśnij cukinię i przełóż ją do miski.
  2. Do cukinii dodaj jajko, sól, pieprz, ser starty i wymieszaj. Następnie mieszając, dodawaj po trochu bułkę tartą. Ciasto powinno być rzadkie, ale nie lejące.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę, nakładaj ciasto łyżką i formuj nią placuszki. Usmażone z obu stron placki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE