Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidor faszerowany fetą i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk pomidorów
  • 300 g  świeżego szpinaku
  • 2 łyżki  masła
  • 250 g  sera feta
  • 2 ząbki  czosnku
  • pieprz grubo mielony
  • kilka liści świeżej bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, odetnij wierzchy. Łyżeczką wydrąż miąższ, uważając by nie przedziurawić skórki.
  2. Szpinak oczyść, umyj, osusz. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim porwany na mniejsze kawałki szpinak. Podsmażaj, aż zmięknie. Pod koniec dodaj rozgnieciony w prasce czosnek. Przełóż do miski i odstaw do wystygnięcia.
  3. Ser feta pokrój w kostkę, połącz z ostudzonym szpinakiem. Nadzieniem napełnij pomidory, oprósz pieprzem. Tak przygotowane pomidory ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 20 minut w 180 st. C, aż ser się rozpuści. Podawaj udekorowane listkami bazylii.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE