Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pomidory faszerowane bułką i czosnkiem


25.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pomidory faszerowane bułką i czosnkiem to przepis na aromatyczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk  pomidory
    średniej wielkości
  • 1 szklanka  bułka tarta
  • 4 ząbki  czosnek
  • 6 łyżek  natka pietruszki
    posiekana
  • 1/3 szklanki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, odetnij kapelusze. Wydrąż miąższ.
  2. W miseczce wymieszaj bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki, sól oraz pieprz.
  3. Powstałym farszem wypełnij pomidory i skrop je oliwą. Piecz 25 minut w piekarniku. Podawaj gorące.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minion

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE