Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidory faszerowane bułką i czosnkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pomidory faszerowane bułką i czosnkiem to przepis na aromatyczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk  pomidory
    średniej wielkości
  • 1 szklanka  bułka tarta
  • 4 ząbki  czosnek
  • 6 łyżek  natka pietruszki
    posiekana
  • 1/3 szklanki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, odetnij kapelusze. Wydrąż miąższ.
  2. W miseczce wymieszaj bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki, sól oraz pieprz.
  3. Powstałym farszem wypełnij pomidory i skrop je oliwą. Piecz 25 minut w piekarniku. Podawaj gorące.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE