Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Pomidory faszerowane bułką i czosnkiem


25.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pomidory faszerowane bułką i czosnkiem to przepis na aromatyczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk  pomidory
    średniej wielkości
  • 1 szklanka  bułka tarta
  • 4 ząbki  czosnek
  • 6 łyżek  natka pietruszki
    posiekana
  • 1/3 szklanki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, odetnij kapelusze. Wydrąż miąższ.
  2. W miseczce wymieszaj bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki, sól oraz pieprz.
  3. Powstałym farszem wypełnij pomidory i skrop je oliwą. Piecz 25 minut w piekarniku. Podawaj gorące.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minion

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE