Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/2 szklanki startego parmezanu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka drobno startej skórki z cytryny
- 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
- 1 sztuka posiekany ząbek czosnku
- 4 sztuki średnie pomidory
- papier do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Majonez wymieszaj z parmezanem, sokiem z cytryny, skórką cytrynową i posiekanym czosnkiem. Ucieraj wszystko do uzyskania kremowej konsystencji.
- Pomidory umyj, osusz, przekrój na pół i wydrąż środek. Następnie ułóż pomidory nacięciem do góry na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdą połówkę pomidora nafaszeruj sosem majonezowym. Blaszkę wstaw pod nagrzaną spiralą około 10 cm od elementu grzejnego. Piecz 5 minut, aż wierzchy się ładnie zarumienią.
Źródło przepisu: moja Kuchnia