Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidory pieczone z parmezanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/2 szklanki  startego parmezanu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  drobno startej skórki z cytryny
  • 1/4 szklanki  drobno posiekanej cebuli
  • 1 sztuka posiekany ząbek czosnku
  • 4 sztuki średnie pomidory
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Majonez wymieszaj z parmezanem, sokiem z cytryny, skórką cytrynową i posiekanym czosnkiem. Ucieraj wszystko do uzyskania kremowej konsystencji.
  2. Pomidory umyj, osusz, przekrój na pół i wydrąż środek. Następnie ułóż pomidory nacięciem do góry na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdą połówkę pomidora nafaszeruj sosem majonezowym. Blaszkę wstaw pod nagrzaną spiralą około 10 cm od elementu grzejnego. Piecz 5 minut, aż wierzchy się ładnie zarumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE