Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Pomidory zapiekane z mozzarellą


19.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  pomidorów
  • 1 sztuka kulka mozzarelli
  • 2 łyżki  startego parmezanu
  • posiekana świeża bazylia
  • posiekana świeża natka pietruszki
  • 3 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki cebule
  • 2 łyżki  orzeszków piniowych
  • 1 łyżka  masła
  • oliwa z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki. Następnie ułóż je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Cebulę i czosnek obierz i zmiksuj z posiekanymi bazylią i pietruszką. Do powstałej masy dodaj oliwę, sok z cytryny oraz parmezan i wymieszaj. Tak przygotowanym pesto zalej pomidory.
  3. Mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp nią pomidory. Całość posyp orzeszkami pinii. Zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE