Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Potrawka z bobem i ogórkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  bobu
  • 8 ząbków  czosnku
  • 2 sztuki ogórki małosolne
  • 1 sztuka pomidor
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  masła
  • koperek
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • vegeta
  • ostra mielona papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Bób ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 4 ząbków czosnku i kilku gałązek koperku. Odcedź, obierz z łupinek.
  2. Marchew, ogórki i pomidory pokrój w plastry. Pozostały czosnek obierz i pokrój w zapałkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż na nim marchew z czosnkiem. Następnie dodaj ogórki i pomidory, chwilę wszystko podsmaż.
  3. Dodaj bób i smaż, aż sok odparuje. Dopraw do smaku, wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE