Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Potrawka z fasolą


09.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Potrawkę z fasolą najlepiej podawać z ryżem. Danie można przygotować w wersji mięsnej dodając do potrawki pokrojone w plasterki i podsmażone frankfurterki.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  fasola biała
    z puszki
  • 1 sztuka  cebula
    duża
  • 3 garści  włoszczyzna
    mrożona
  • 1 szklanka  bulion warzywny
  • 2 łyżki  koncentrat pomidorowy
  • majeranek
    suszony, do smaku
  • natka pietruszki
    do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka i usmaż ją na rozgrzanej patelni. Następnie dodaj mrożoną włoszczyznę.
  2. Zawartość patelni zalej bulionem. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz osączoną z zalewy fasolę. Całość dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem.
  3. Potrawkę z fasolą dokładnie wymieszaj i gotuj, aż składniki dobrze się połączą. Natkę pietruszki drobno posiekaj i posyp nią danie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE