Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Potrawka z fasolą


09.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Potrawkę z fasolą najlepiej podawać z ryżem. Danie można przygotować w wersji mięsnej dodając do potrawki pokrojone w plasterki i podsmażone frankfurterki.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  fasola biała
    z puszki
  • 1 sztuka  cebula
    duża
  • 3 garści  włoszczyzna
    mrożona
  • 1 szklanka  bulion warzywny
  • 2 łyżki  koncentrat pomidorowy
  • majeranek
    suszony, do smaku
  • natka pietruszki
    do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka i usmaż ją na rozgrzanej patelni. Następnie dodaj mrożoną włoszczyznę.
  2. Zawartość patelni zalej bulionem. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz osączoną z zalewy fasolę. Całość dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem.
  3. Potrawkę z fasolą dokładnie wymieszaj i gotuj, aż składniki dobrze się połączą. Natkę pietruszki drobno posiekaj i posyp nią danie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE