Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Potrawka z patisonem i śliwkami


20.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  patisonów
  • 1/2 kg  ziemniaków
  • 2 sztuki marchewki
  • 200 g  wędzonego boczku
  • 200 g  pieczarek
  • 200 g  śliwek
  • świeży majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Patisony obierz ze skórki, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę razem z boczkiem. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. W garnku podsmaż boczek. Następnie dodaj marchew oraz pieczarki i chwilę podsmaż.
  4. Po kilku minutach dorzuć patisona, ziemniaki i podlej wszystko szklanką wody. Dopraw do smaku i duś, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj pokrojone w plasterki śliwki oraz majeranek i duś jeszcze 5 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE