Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pyry z gzikiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk dużych ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • pieprz
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 400 g  twarożku śmietankowego
  • olej lniany
  • sól
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie.
  2. Twarożek przełóż do miski, dodaj 2 łyżki jogurtu, pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Gorące ziemniaki przekrój na połówki i posmaruj twarożkiem. Wierzch skrop olejem lnianym i posyp pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE