Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 8 sztuk dużych ziemniaków
- 1 sztuka cebula
- pieprz
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 400 g twarożku śmietankowego
- olej lniany
- sól
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie.
- Twarożek przełóż do miski, dodaj 2 łyżki jogurtu, pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Gorące ziemniaki przekrój na połówki i posmaruj twarożkiem. Wierzch skrop olejem lnianym i posyp pieprzem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników