Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Quiche ze szpinakiem


22.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 275 g  niemrożonego ciasta francuskiego
  • 400 g  mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki jajka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka duża cebula
  • 150 g  zielonych oliwek
  • 3 łyżki  słodkiej śmietany
  • 3 łyżki  oleju
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim przez 3 minuty pokrojone czosnek i cebulę. Następnie dodaj rozmrożony szpinak i smaż jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Jajka ubij ze śmietanką. Powstałą masę wymieszaj z farszem szpinakowym. Dodaj wcześniej wypestkowane oliwki.
  3. Okrągłą formę do tarty o średnicy 24 cm wylep ciastem francuskim. Podpiecz ciasto 5-6 minut w temperaturze 190 st. C. Na podpieczone ciasto wyłóż masę szpinakową i piecz 30 minut w temperaturze 170 st. C. Podawaj ciepłe.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE