Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Quiche ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 275 g  niemrożonego ciasta francuskiego
  • 400 g  mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki jajka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka duża cebula
  • 150 g  zielonych oliwek
  • 3 łyżki  słodkiej śmietany
  • 3 łyżki  oleju
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim przez 3 minuty pokrojone czosnek i cebulę. Następnie dodaj rozmrożony szpinak i smaż jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Jajka ubij ze śmietanką. Powstałą masę wymieszaj z farszem szpinakowym. Dodaj wcześniej wypestkowane oliwki.
  3. Okrągłą formę do tarty o średnicy 24 cm wylep ciastem francuskim. Podpiecz ciasto 5-6 minut w temperaturze 190 st. C. Na podpieczone ciasto wyłóż masę szpinakową i piecz 30 minut w temperaturze 170 st. C. Podawaj ciepłe.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE