Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Quiche ze szpinakiem


22.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 275 g  niemrożonego ciasta francuskiego
  • 400 g  mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki jajka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka duża cebula
  • 150 g  zielonych oliwek
  • 3 łyżki  słodkiej śmietany
  • 3 łyżki  oleju
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim przez 3 minuty pokrojone czosnek i cebulę. Następnie dodaj rozmrożony szpinak i smaż jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Jajka ubij ze śmietanką. Powstałą masę wymieszaj z farszem szpinakowym. Dodaj wcześniej wypestkowane oliwki.
  3. Okrągłą formę do tarty o średnicy 24 cm wylep ciastem francuskim. Podpiecz ciasto 5-6 minut w temperaturze 190 st. C. Na podpieczone ciasto wyłóż masę szpinakową i piecz 30 minut w temperaturze 170 st. C. Podawaj ciepłe.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE