Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Racuchy drożdżowe


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mleka
  • 1/2 kostki  drożdży
  • 1 sztuka jajko
  • 2 szklanki  mąki
  • 2 łyżeczki  cukru
  • cukier puder
  • olej
  • 2 sztuki jabłka

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko lekko podgrzej, po czym rozpuść w nim drożdże i cukier. Dodaj jajko, przesianą mąkę i energicznie wymieszaj, aby powstało jednolite ciasto.
  2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój miąższ w kostkę i dodaj do ciasta. Całość odstaw na 30 minut, by wyrosło.
  3. Na rozgrzany olej nakładaj porcje ciasta i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki odsączaj na papierowym ręczniku. Przed podaniem posyp racuchy cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE