Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Racuchy serowe


21.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Racuchy serowe można również podawać z miodem, syropem klonowym lub bitą śmietaną. Danie można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  twaróg
    półtłusty
  • 200 ml  mleko
  • 2 sztuki  jajka
  • 3 łyżeczki  cukier
  • 200 g  mąka
  • 2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • olej
    do smażenia
  • konfitura
    do dekoracji
  • cukier puder
    do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej do miski. Dodaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Twaróg zmiel dwukrotnie i dodaj do niego 200 ml mleka, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz 3 łyżeczki cukru. Na koniec wbij jajko. Całość dokładnie zmiksuj na jednolite ciasto.
  2. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw na pół godziny. Po tym czasie nakładaj porcje ciasta na rozgrzany na patelni olej i smaż placuszki. Usmażone placki przekładaj na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
  3. Gotowe placuszki ułóż na talerzach, posmaruj konfiturą i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE