Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Racuchy z białego sera z migdałami


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 30 dag  tłustego twarogu
  • 5 łyżek  posiekanych migdałów lub orzechów włoskich
  • 4 łyżki  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 3 sztuki krople zapachu migdałowego
  • 3 łyżki  cukru
  • cukier puder do posypania
  • olej do głębokiego smażenia
  • mąka do obtaczania

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg, mąkę, proszek do pieczenia, migdały, cukier oraz zapach połącz i zagnieć ciasto.
  2. Wilgotnymi dłońmi tocz z ciasta małe kulki, obtaczaj w mące i smaż na głębokim tłuszczu. Osusz na papierowym ręczniku. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE