Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Racuchy z jabłkami


13.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Racuchy z jabłkami to smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  jajka
  • 2 sztuki  jabłka
  • 1/2 szklanki  mleko
  • 3/4 szklanki  mąka
  • 1/2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • 1 łyżka  cukier brązowy
  • 1 łyżka  masło
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Do dużej miski wbij jajko, po czym wlej masło i mleko. Wymieszaj.
  2. Do oddzielnego naczynia wsyp cukier oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dokładnie wszystko wymieszaj.
  3. Sypkie składniki wsyp do mleka z dodatkiem masła i jajka. Mieszaj do uzyskania masy o jednolitej konsystencji.
  4. Ciasto nakładaj na rozgrzany olej, formując placki i smaż na rumiano. Na wierzch każdego wyłóż pokrojone w półplasterki jabłka. Przed podaniem posyp racuchy cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE