Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Racuchy z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Racuchy z jabłkami to smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  jajka
  • 2 sztuki  jabłka
  • 1/2 szklanki  mleko
  • 3/4 szklanki  mąka
  • 1/2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • 1 łyżka  cukier brązowy
  • 1 łyżka  masło
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Do dużej miski wbij jajko, po czym wlej masło i mleko. Wymieszaj.
  2. Do oddzielnego naczynia wsyp cukier oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dokładnie wszystko wymieszaj.
  3. Sypkie składniki wsyp do mleka z dodatkiem masła i jajka. Mieszaj do uzyskania masy o jednolitej konsystencji.
  4. Ciasto nakładaj na rozgrzany olej, formując placki i smaż na rumiano. Na wierzch każdego wyłóż pokrojone w półplasterki jabłka. Przed podaniem posyp racuchy cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE