Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Racuszki z jabłkami i cukrem pudrem


10.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 200 g  mąki pszennej
  • 250 ml  mleka
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  soli
  • 1 sztuka i 1/2 łyżki cukru
  • 12 g  drożdży
  • 2 sztuki jabłka
  • cukier puder
  • olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Drożdże przełóż do miski, dodaj cukier oraz letnie mleko. Wymieszaj i odstaw rozczyn na 15 minut w ciepłe miejsce.
  2. Po tym czasie dodaj do rozczynu sól, mąkę i jajko. Wymieszaj. Gotowe ciasto odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.
  3. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do ciasta. Wymieszaj. Tak przygotowane ciasto nakładaj łyżką na ciepły olej i smaż na złoty kolor.
  4. Gotowe placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE