Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Rolada ze szpinakiem i fetą


04.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 450 g  mrożonego szpinaku
  • 1 opakowanie  sera feta
  • 4-5 ząbków  czosnku
  • 30 g  keczupu
  • 30 g  startego żółtego sera
  • pieprz czarny
  • chili
  • gałka muszkatołowa
  • oregano
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak rozmroź na patelni pod przykryciem. Zlej nadmiar wody. Następnie dodaj pokruszoną fetę i wymieszaj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw pieprzem, gałką oraz chili.
  2. Ciasto francuskie ponacinaj na całej długości w 3-centymetrowe paski. Farsz szpinakowy wyłóż na ciasto. Paski ciasta nakładaj na farsz na przemian tak, aby delikatnie na siebie zachodziły.
  3. Zawiniętą roladę polej keczupem i posyp startym serem. Wierzch oprósz ziołami. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE