Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów
- 2 sztuki średnie cukinie
- 270 g sera sałatkowo-kanapkowego
- 1/4 opakowania rukoli
- 1-2 łyżki oliwy
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinie umyj, pokrój wzdłuż na 4-milimetrowe plastry i posmaruj każdy z obu stron oliwą. Patelnię wyłóż papierem do pieczenia, rozgrzej i ułóż na niej plastry cukinii. Grilluj z obu stron, aż cukinia będzie miękka.
- Pomidory odsącz z zalewy, pokrój w paski. Ser pokrój w plasterki.
- Na każdym plastrze cukinii ułóż kawałek sera, 2-3 paski suszonych pomidorów oraz kilka listków rukoli. Zroluj formując roladki i zepnij wykałaczkami. Tak przygotowane danie oprósz pieprzem.
Źródło przepisu: moje smaki życia