Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z cukinii z twarogiem i rzodkiewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki cukinie
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 250 g  twarogu półtłustego
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 łyżka  śmietany
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól
  • wykałaczki

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj i pokrój wzdłuż w cienkie paski. Oprósz solą i odstaw na 30 minut.
  2. Rzodkiewki pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
  3. Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę, rzodkiewkę oraz szczypiorek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Cukinię osusz ręcznikiem papierowym i obsmaż na odrobinie rozgrzanej oliwy. Po grillowaniu ostudź.
  5. Paski cukinii posmaruj pastą twarogową i zwiń w roladki. Każdą roladkę zepnij wykałaczką.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE