Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Ryż z warzywami i sosem sojowym


25.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ryżu basmati
  • 500 g  mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 szklanki  sosu sojowego
  • 3 łyżki  oleju z orzeszków ziemnych
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż opłucz pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj łyżeczkę soli i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 12 minut. Zdejmij z ognia i zostaw pod przykryciem.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj marchewkę z groszkiem i chwilę smaż mieszając. Następnie dodaj ryż, dopraw sosem sojowym, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Smaż jeszcze chwilę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE