Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ryż zapiekany z jabłkami


25.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki torebki ryżu
  • 1 kg  kwaskowatych jabłek
  • 150 g  masła
  • cynamon
  • 6 łyżek  cukru
  • gęsta kwaśna śmietana

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na sypko bez soli. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Zetrzyj masło na wiórki.
  2. Dno formy do tarty wyłóż wiórkami masła, posyp dwiema łyżkami cukru, nałóż ugotowany ryż, jabłka, posyp kolejnymi dwiema łyżkami cukru i cynamonem. Ponownie wsyp wiórki z masła, ryż, jabłka, cukier i cynamon, a na końcu masło.
  3. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Podawaj udekorowany kleksem kwaśnej śmietany.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE