Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
- 1/2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 sztuka jajko
- sól
- Farsz
- 3 sztuki pomidory
- kilka oliwek
- kulka mozzarelli
- bazylia
- oregano
- 1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę. Dodaj mleko, jajko oraz sól, zmiksuj na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni usmaż cienkie naleśniki.
- Farsz: Pomidory, oliwki i mozzarellę pokój w drobną kostkę. Posyp bazylią i oregano. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj.
- Usmażone naleśniki wypełnij farszem i uformuj z placków sakiewki. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Piecz 15 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Przyślij przepis