Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Serowe minitarty z cukinią i pomidorem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Serowe minitarty z cukinią i pomidorem najlepiej podawać na ciepło. Przed podaniem można je posypać listkami tymianku.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 1 opakowanie  ser camembert
  • 40 g  ser grana padano
  • 1 sztuka  cukinia
    zielona
  • 1 sztuka  cukinia
    żółta
  • 2 sztuki  pomidory
    nieduże
  • 1 ząbek  czosnek
  • 2 łyżki  oliwa
  • 5 gałązek  tymianek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj go z oliwą, solą i listkami tymianku. Camembert pokrój w plastry.
  2. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto francuskie pokrój na 6 równych kwadratów i ułóż je na blasze. Wierzch każdego placka posmaruj przygotowaną oliwą z czosnkiem i ułóż na nich kawałki camemberta. Wierzch oprósz serem grana padano.
  3. Cukinie i pomidory umyj, osusz, pokrój w plasterki i skrop pozostałą oliwą. Wymieszaj i rozłóż na cieście francuskim z serem.
  4. Tak przygotowane minitarty wstaw do piekarnika i piecz 15 minut w 180 st. C. Po tym czasie wyjmij tarty z piekarnika, wierzch oprósz serem grana padano i zapiekaj ponownie przez 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE