Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Smażone pierogi z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  suszonych grzybów
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • 1 łyżka  margaryny
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby ugotuj, zmiel w maszynce do mięsa. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj grzyby, bułkę tartą, sól oraz pieprz.
  2. Mąkę zaparz wrzątkiem, dodaj rozpuszczoną margarynę i zagnieć ciasto. Rozwałkuj ciasto i wycinaj z niego szklanką krążki. Na każdym kole ułóż farsz grzybowy i zlepiaj brzegi ciasta formując pierożki.
  3. Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przed podaniem podsmaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE