Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Smażone pierogi z grzybami


17.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  suszonych grzybów
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • 1 łyżka  margaryny
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby ugotuj, zmiel w maszynce do mięsa. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj grzyby, bułkę tartą, sól oraz pieprz.
  2. Mąkę zaparz wrzątkiem, dodaj rozpuszczoną margarynę i zagnieć ciasto. Rozwałkuj ciasto i wycinaj z niego szklanką krążki. Na każdym kole ułóż farsz grzybowy i zlepiaj brzegi ciasta formując pierożki.
  3. Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przed podaniem podsmaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE