Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Spaghetti z cukinią i bazylią


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki cukinie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 kostka  bulionu warzywnego
  • garść świeżej bazylii lub 1 łyżka suszonej
  • makaron spaghetti
  • 10 dag  startego żółtego sera (najlepiej parmezanu)
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie obierz i pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej olej i zrumień na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj pokrojoną cukinię i smaż razem przez kilka minut.
  3. Wlej 3-4 łyżki wody i dodaj kostkę bulionu warzywnego. Wymieszaj i podsmażaj jeszcze 5 minut. Cukinia powinna się zeszklić, ale nie może się rozgotować. Dopraw do smaku bazylią.
  4. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przełóż go na talerz, dodaj cukinię i posyp parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE