Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Spaghetti z czerwoną soczewicą


13.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 l  soku pomidorowego
  • 1 opakowanie  makaronu spaghetti
  • 1/2 szklanki  czerwonej soczewicy
  • sól
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • ser żółty do posypania
  • oregano
  • bazylia
  • chili
  • tymianek
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Papryki umyj, oczyść z nasion, a miąższ pokrój w kostkę. Sok pomidorowy wlej do garnka i dodaj pokrojoną paprykę.
  2. Soczewicę opłucz i dodaj do gotującego się soku pomidorowego. Gotuj wszystko razem przez 20 minut, aż soczewica zmięknie.
  3. Odsącz czerwoną fasolę i dodaj do garnka. Dopraw wszystko do smaku, wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.
  4. Na talerzach ułóż makaron i polej go sosem pomidorowym. Wierzch posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE