Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Spaghetti z pieczarkami i serem pleśniowym


23.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  sera z niebieską pleśnią
  • 400 g  spaghetti
  • 100 g  rukoli
  • 400 g  małych pieczarek
  • 200 ml  śmietany 18%
  • 25 g  masła
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki i czosnek pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj ser i śmietanę.
  2. Makaron ugotuj al dente i odcedź.
  3. Włóż go z powrotem do garnka, dodaj oliwę i listki rukoli. Podgrzewaj minutę na małym ogniu, mieszając.
  4. Połącz makaron z sosem pieczarkowo-serowym. Dopraw pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE