Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Spaghetti z pieczarkami i serem pleśniowym


23.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  sera z niebieską pleśnią
  • 400 g  spaghetti
  • 100 g  rukoli
  • 400 g  małych pieczarek
  • 200 ml  śmietany 18%
  • 25 g  masła
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki i czosnek pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj ser i śmietanę.
  2. Makaron ugotuj al dente i odcedź.
  3. Włóż go z powrotem do garnka, dodaj oliwę i listki rukoli. Podgrzewaj minutę na małym ogniu, mieszając.
  4. Połącz makaron z sosem pieczarkowo-serowym. Dopraw pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE