Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Spaghetti z żółtą cukinią i pomidorami


15.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  makaron spaghetti
  • 1/2 sztuki  cebula czerwona
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 sztuka  żółta cukinia
    mała
  • 1 kawałek  czerwona papryka
  • 4-8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 3-4 kawałki  suszone pomidory
  • 1/4 szklanki  woda
  • 1 łyżka  oliwa ziołowa
  • 1/4 pęczki  natka pietruszki
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 szczypta  sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
  2. Czosnek oraz cebulę obierz i drobno posiekaj. Wrzuć je razem na rozgrzaną w garnku ziołową oliwę i zeszklij. Cukinię obierz, pokrój ją w plastry. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj do zeszklonej cebuli i czosnku.
  3. Całość wymieszaj i lekko podsmaż na niewielkim ogniu. Pod koniec dodaj kawałki suszonych pomidorów. Do tak przygotowanych warzyw dolej trochę wody i dorzuć ugotowany makaron. 
  4. Wymieszaj dokładnie, dopraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj i zdejmij z ognia.
  5. Porcje rozłóż na płaskich talerzach i posyp posiekaną natką pietruszki. Możesz też skropić świeżą oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE