Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Świderki serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 150 g  tartego sera żółtego
  • 1 sztuka żółtko jajka
  • 1 łyżka  słodkiej śmietany
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozwiń na blacie dłuższym bokiem do siebie, nie zdejmując z papieru. Połowę ciasta posyp tartym serem. Złóż ciasto na pół przykrywając serowy farsz.
  2. Ostrym nożem pokrój ciasto w 2-centymetrowe paski. Sklej palcami ciasto na jednym z końców każdego paska. Następnie skręcaj paski ciasta formując świderki i sklej ciasto na drugim końcu.
  3. Gotowe świderki układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, pozostawiając 2-centymetrowe odstępy.
  4. Żółtko wymieszaj ze śmietanką oraz szczyptą soli, a następnie posmaruj wierzch świderków. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE