Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Szparagi z jajkiem


13.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  szparagów
  • 3 sztuki jajka
  • 3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • bawełniana nić

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi dokładnie umyj. Odetnij zgrubiałe końce. Boki oskrob nożykiem, następnie zwiąż nitką i gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut.
  2. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i posiekaj w kostkę.
  3. Szparagi wyjmij z wywaru, starannie odcedź i ułóż na półmisku. Oprósz solą i pieprzem. Posyp jajkami.
  4. Gotowe danie podawaj polane roztopionym masłem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE