Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Szparagowe zawijańce


28.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na szparagowe zawijańce można przygotować również w wersji mięsnej dodając do nich mięso z wędzonego kurczaka.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  szparagi
  • 6 sztuk  jajka
  • 2 łyżki  mleko
  • 2 łyżki  masło
  • 50 g  rukola
  • 1 garść  tymianek
    świeże listki
  • 1 sztuka  chili papryczka
  • 1 łyżka  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki i ugotuj w osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie przełóż je szybko do zimnej wody i zostaw do ocieknięcia.
  2. Jajka rozkłóć z mlekiem i dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej masło i usmaż na nim 4 omlety.
  3. Następnie na każdy omlet wyłóż kilka szparagów oraz rukolę i złóż omlety na pół. Podgrzej je przez chwilę w piekarniku. Gotowe omlety posyp posiekanym tymiankiem. Podawaj skropione oliwą i posypane pokrojoną papryczką chili.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE