Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Szpinak zasmażany na ostro


30.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Świetny jako samodzielna potrawa lub dodatek.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  szpinak
    mrożony
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 20 dag  ser rokpol
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • 3 łyżki  olej
  • 1 łyżka  mąka
  • 2 łyżki  keczup
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy drobno posiekane (ważne!) cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, oprószamy mąką, zasmażamy razem, uważając, by mąka się nie zrumieniła, tylko straciła smak surowizny.
  2. Do zasmażki dodajemy lekko rozmrożony szpinak, smażymy odkryty, na średnim ogniu, cały czas mieszając, przez 5 minut.
  3. Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę połączoną z rozkruszonym serem, przyprawy, ponownie (często mieszając) zasmażamy przez 3-4 minuty.
  4. Podajemy gorący.



Przepis dodany przez:

miczek123

Posty : 3

Przepisy: 49


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE