Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Szwajcarskie rosti


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe cukinie
  • 6 sztuk średnich ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • wędzony łosoś w plastrach
  • rukola
  • sos balsamiczny
  • śmietana 18%
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj i bez obierania zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obierz, umyj i również zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Do powstałej masy dodaj jajko, sól, pieprz oraz mąkę i wymieszaj delikatnie. Z tak przygotowanego ciasta usmaż po 3 placuszki na porcję.
  3. Ułóż na środku talerza jeden placek, dodaj łyżkę śmietany, połóż plaster łososia i posyp rukolą. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników, tak by powstała wieża.
  4. Przed podaniem potrawę udekoruj sosem balsamicznym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE