Dzisiaj jest: Środa, 19.06.2019 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Tagliatelle z pesto


07.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu
  • 1 pęczek  bazylii
  • 5 dag  tartego parmezanu
  • 3 łyżki  prażonych orzeszków pinii
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  oleju ryżowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonego wrzątku. Następnie odcedź na sitku.
  2. Listki bazylii oderwij od łodyg, przepłucz. Utrzyj w moździerzu na pastę razem z orzeszkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i parmezanem. Następnie ciągle ucierając stopniowo dodawaj olej ryżowy. Przygotowany sos dopraw do smaku solą i wymieszaj z makaronem.
  3. Przed podaniem danie możesz posypać prażonymi orzeszkami pinii oraz udekorować listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE