Dzisiaj jest: Czwartek, 27.02.2020 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Tagliatelle z pesto


07.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu
  • 1 pęczek  bazylii
  • 5 dag  tartego parmezanu
  • 3 łyżki  prażonych orzeszków pinii
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  oleju ryżowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonego wrzątku. Następnie odcedź na sitku.
  2. Listki bazylii oderwij od łodyg, przepłucz. Utrzyj w moździerzu na pastę razem z orzeszkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i parmezanem. Następnie ciągle ucierając stopniowo dodawaj olej ryżowy. Przygotowany sos dopraw do smaku solą i wymieszaj z makaronem.
  3. Przed podaniem danie możesz posypać prażonymi orzeszkami pinii oraz udekorować listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE