Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Tagliatelle z pesto


07.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu
  • 1 pęczek  bazylii
  • 5 dag  tartego parmezanu
  • 3 łyżki  prażonych orzeszków pinii
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  oleju ryżowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonego wrzątku. Następnie odcedź na sitku.
  2. Listki bazylii oderwij od łodyg, przepłucz. Utrzyj w moździerzu na pastę razem z orzeszkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i parmezanem. Następnie ciągle ucierając stopniowo dodawaj olej ryżowy. Przygotowany sos dopraw do smaku solą i wymieszaj z makaronem.
  3. Przed podaniem danie możesz posypać prażonymi orzeszkami pinii oraz udekorować listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE