Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tarta cebulowa


11.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 4 sztuki białe cebule
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1 szczypta  przyprawy do pierników
  • 2-3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie cebule obierz, pokrój w piórka i duś do miękkości na oliwie, dodając przyprawy.
  2. Ciasto umieść w okrągłym naczyniu żaroodpornym. Na wierzch wyłóż masę cebulową i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 10-15 minut.Posyp natką. Podawaj z surówką z buraczków, czerwonej kapusty i czarnymi oliwkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE