Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tarta szpinakowa z pomidorami


01.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • sól
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • przyprawa uniwersalna w płynie
  • pieprz
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku
  • 4 sztuki jajka
  • 4 ząbki  czosnku
  • 250 g  pomidorków cherry
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • oliwa do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Formę do tarty wysmaruj oliwą i wyklej ciastem. Spód ponakłuwaj widelcem.
  2. Jajka wbij do miski, zmiksuj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz rozmrożony szpinak. Dodaj odrobinę przyprawy uniwersalnej w płynie, sól oraz pieprz.
  3. Powstałą masę jajeczno-śmietanową wylej na ciasto francuskie. Na wierzchu ułóż pokrojone w ćwiartki pomidorki.
  4. Tartę piecz 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE