Dzisiaj jest: Poniedziałek, 10.12.2018 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5827

Tortellini z pietruszkowym pesto


23.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  tortellini
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • olej do smażenia
  • 1/2 sztuki cebuli
  • świeżo mielona sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 2 łyżki  startego sera żółtego
  • 2 łyżki  posiekanych orzechów włoskich
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/4 szklanki  oliwy z oliwek
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Tortellini ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i chwilę razem wszystko podsmaż. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Pietruszkę umyj, posiekaj i wrzuć do miseczki. Dodaj posiekane orzechy włoskie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty ser i oliwę. Zmiksuj wszystko na gładki sos. Tak przygotowane pesto dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Ugotowane tortellini połącz z pesto, dodaj podsmażone z cebulką pomidorki. Wymieszaj wszystko.
  5. Przed podaniem danie udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE