Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka fix spaghetti carbonara
- 1 sztuka zielona papryka
- 800 g ziemniaków
- 6 sztuk jajek
- 1 sztuka cebula
- oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w cienkie plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski.
- Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Następnie dodaj ziemniaki i lekko podsmaż. Dodaj paprykę i duś wszystko około 20 minut.
- Jajka wbij do miski. Dodaj fix spaghetti carbonara i dokładnie wymieszaj. Tak powstałą masę dodaj do podsmażonych na patelni warzyw.
- Tortillę podsmaż z dwóch stron na rumiano. Przed podaniem udekoruj ją sałatą.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka