Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tortilla z papryką i ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka fix spaghetti carbonara
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 800 g  ziemniaków
  • 6 sztuk jajek
  • 1 sztuka cebula
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w cienkie plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Następnie dodaj ziemniaki i lekko podsmaż. Dodaj paprykę i duś wszystko około 20 minut.
  3. Jajka wbij do miski. Dodaj fix spaghetti carbonara i dokładnie wymieszaj. Tak powstałą masę dodaj do podsmażonych na patelni warzyw.
  4. Tortillę podsmaż z dwóch stron na rumiano. Przed podaniem udekoruj ją sałatą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE