Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki tortille
- 2 sztuki czerwone cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 sztuka kula mozzarelli
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 4 sztuki garści rukoli
- sól
- pieprz
- ostra mielona papryka
- 1 łyżka soku z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy się zeszklą oprósz solą, pieprzem i ostrą papryką.
- Rukolę umyj i dokładnie osusz. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w półplasterki.
- Na każdym placku tortilli ułóż warstwę sałaty, skrop ją lekko sokiem z cytryny. Na niej ułóż kawałki mozzarelli, a następnie cebulę. Zwiń tortille w ruloniki i pokrój w mniejsze porcje.
Źródło przepisu: moje smaki życia