Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tortille z rukolą i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki tortille
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka kula mozzarelli
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • 4 sztuki garści rukoli
  • sól
  • pieprz
  • ostra mielona papryka
  • 1 łyżka  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy się zeszklą oprósz solą, pieprzem i ostrą papryką.
  2. Rukolę umyj i dokładnie osusz. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w półplasterki.
  3. Na każdym placku tortilli ułóż warstwę sałaty, skrop ją lekko sokiem z cytryny. Na niej ułóż kawałki mozzarelli, a następnie cebulę. Zwiń tortille w ruloniki i pokrój w mniejsze porcje.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE