Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 5 sztuk jajek
- 10 sztuk kromek chleba
- masło do smażenia
- natka pietruszki do dekoracji
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnku
- masło
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę oraz czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej odrobinę masła i zeszklij cebulę z czosnkiem. Jajka wbij do miski, rozkłóć trzepaczką, dopraw solą oraz pieprzem i wlej na patelnię z cebulą. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną.
- Kromki chleba przyrumień w tosterze i odłóż do ostygnięcia. Następnie posmaruj je masłem i nałóż jajecznicę. Danie udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Smacznego!