Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Tradycyjne kluski śląskie


28.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 kg ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • mąka ziemniaczana
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, przeciśnij przez praskę. Następnie ugnieć ziemniaki w misce i podziel na 4 równe części. 1/4 wyjmij i rozłóż równomiernie na pozostałych, a lukę wypełnij mąką ziemniaczaną. Dodaj jajko, sól i wyrób gładkie ciasto.
  2. Z ciasta formuj kulki, zrób w środku dziurkę palcem. Włóż na lekko osolony wrzątek z łyżeczką oleju. Gotuj do wypłynięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE