Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tradycyjne kluski śląskie


28.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 kg ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • mąka ziemniaczana
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, przeciśnij przez praskę. Następnie ugnieć ziemniaki w misce i podziel na 4 równe części. 1/4 wyjmij i rozłóż równomiernie na pozostałych, a lukę wypełnij mąką ziemniaczaną. Dodaj jajko, sól i wyrób gładkie ciasto.
  2. Z ciasta formuj kulki, zrób w środku dziurkę palcem. Włóż na lekko osolony wrzątek z łyżeczką oleju. Gotuj do wypłynięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE