Dzisiaj jest: Sobota, 23.02.2019 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Uszka z grzybami


18.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • mąka
  • zimna woda
    Farsz
  • ugotowane grzyby
  • ugotowane warzywa
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 sztuki cebule

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby dobrze odciśnij i wraz z warzywami zmiel je w maszynce do mięsa. Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone cebule, dodaj do grzybów i warzyw. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj.
  2. Mąkę przesiej na stolnicę, zrób z niej kopczyk i stopniowo wlewając wodę, wyrabiaj ciasto. Kawałki ciasta rozwałkowuj i wycinaj małym kieliszkiem kółeczka. Na każdy placuszek nałóż porcję farszu i zlep brzegi jak pierogi.
  3. Połącz końce każdego pieroga, a czubek uszka wywiń na zewnątrz. Uszka wrzucaj na osolony wrzątek, a gdy wypłyną wyjmij je. Podawaj z barszczem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE