Dzisiaj jest: Czwartek, 22.02.2018 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Warzywna frittata


01.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Warzywna frittata to przepis na wegetariańskie danie inspirowane kuchnią włoską.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki  cebula
  • 2 sztuki  ziemniaki
  • 1 łyżka  olej
  • 90 g  marchew
    młoda
  • 1/2 sztuki  papryka czerwona
  • 180 g  cukinia
  • 3 sztuki  jajka
  • 1 łyżeczka  papryka (przyprawa)
    słodka
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • 2 łyżki  szczypior
    posiekany
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i pokrój w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmaż ziemniaki, aż będą rumiane.
  2. Cebulę oraz cukinię pokrój w półplasterki, marchewki w talarki, a paprykę w paski. Warzywa dodaj do ziemniaków na patelni. Podsmażaj do momentu, aż jarzyny zmiękną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp natką pietruszki i szczypiorkiem.
  3. Jajka wbij do miski, rozkłóć. Dopraw je do smaku solą oraz słodką papryką i wymieszaj. Masę jajeczną wylej na patelnię. Przykryj pokrywką i poczekaj, aż jajka się zetną. Przewróć placek na drugą stronę i podsmaż przez chwilę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Severine

Posty : 4

Przepisy: 31


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE