Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Warzywne burgery z brokułowym kotletem


07.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

    Kotlety
  • 1 sztuka brokuł
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka jajko
  • garść orzechów włoskich
  • garść bułki tartej
  • świeżo zmielony czarny pieprz
    Dodatkowo
  • 1 sztuka bułka grahamka
  • 1 sztuka ogórek szklarniowy
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka awokado
  • sos czosnkowy
  • kilka liści sałaty

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Orzechy upraż na suchej patelni i drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  2. Brokuł rozgnieć widelcem, dodaj cebulę, czosnek, jajko, orzechy i bułkę tartą. Dopraw pieprzem i wymieszaj. Z uzyskanej masy formuj kotlety i smaż je z obu stron na rumiano.
  3. Pomidora, ogórek i awokado pokrój w plasterki. Bułkę przekrój wzdłuż na pół, podpiecz i posmaruj sosem. Na bułce ułóż sałatę, plasterki pomidora i ogórka. Ponownie polej sosem. Połóż kotlet z brokułu i plasterki awokado. Przykryj drugą częścią bułki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE